Порше Захід Новини

Свіжі та актуальні новини від Порше Захід.

  1. Новини
  2. Audi e-tron: передові рішення в області аеродинаміки
07.07.2018
Новини від Ауді

Audi e-tron: передові рішення в області аеродинаміки

Audi e-tron демонструє кращі в сегменті SUV показники: коефіцієнт аеродинамічного опору (cd) становить всього 0,28. Аеродинамічна конструкція вносить істотний внесок у збільшення запасу ходу автомобіля: більше 400 км в циклі WLTP. Вперше реалізована  віртуальна конструкція зовнішніх дзеркал заднього виду в серійному автомобілі.

1

Випробування на витривалість в аеродинамічній трубі.

 На випробувальному стенді в Центрі аеродинамічних досліджень в Інгольштадті, де знаходиться сама тиха в світі аеродинамічна труба, інженери Audi оптимізують показники лобового опору і шуму в екстремальних умовах. Обидва параметра мають вирішальне значення для ефективності і комфорту автомобіля. Потужність ротора в 2,6 мегават забезпечує швидкість повітряного потоку до 300 км / ч. В результаті 1000 годин випробувань і коефіцієнт аеродинамічного опору прототипу Audi e-tron був знижений до 0,28. Кожна сота цього коефіцієнта трансформується в приблизно 5 км пробігу в повсякденних умовах. Завдяки ретельному аеродинамічному опрацюванню елементів конструкції Audi e-tron відрізняється високою ефективністю і володіє значним запасом ходу. У циклі WLTP автомобіль долає понад 400 км на одній зарядці.

Аеродинаміка: ключовий фактор в далеких подорожах

У випадку з електромобілями маса робить набагато менший вплив на витрату енергії в порівнянні з автомобілем, що має двигун внутрішнього згоряння. У місті звичайний електромобіль не менше ефективний, оскільки здатний відшкодовувати значну частину енергії, витраченої на прискорення, під'їжджаючи до наступного червоного сигналу світлофора. Однак в поїздках на далекі відстані ситуація кардинально змінюється, і саме тут, в умовах, коли опір коченню та інерція стають менш важливими в порівнянні з величиною аеродинамічного опору, Audi e-tron відчуває себе як вдома. Енергія, необхідна для подолання опору повітря, безповоротно втрачається. Тому в ході розробки Audi e-tron інженери зосередилися саме на аеродинаміці автомобіля, яка грає головну роль під час руху. Для досягнення коефіцієнта аеродинамічного опору 0,28 інженери Audi застосували цілий ряд поліпшують аеродинаміку заходів у всіх частинах кузова автомобіля. Деякі технічні рішення відразу ж кидаються в очі, інші не настільки очевидні. Саме завдяки інноваціям в моделі Audi e-tron вдалося зменшити коефіцієнт аеродинамічного опору трохи більше ніж на 0.07. При звичайному режимі експлуатації автомобіля (цикл WLTP), аеродинаміка виражається в збільшенні запасу ходу на одній зарядці акумуляторної батареї приблизно на 35 кілометрів.

Розумні рішення: віртуальні зовнішні дзеркала і повністю закрите днище електромобіля
Світовою прем'єрою для серійного автомобіля є віртуальні зовнішні дзеркала заднього виду, які пропонуються для моделі Audi e-tron в якості опції. Інноваційні зовнішні дзеркала значно менше стандартних: вони зменшують ширину автомобіля на 15 сантиметрів і, завдяки своїй формі, не тільки знижують коефіцієнт лобового опору, а й значно скорочують рівень шуму від набігаючого потоку повітря. У корпус кожного з них вбудована компактна відеокамера. Зображення з камер виводяться на дисплеї на органічних світлодіодах OLED, розташовані між дверима і передньою панеллю. Для забезпечення безпеки віртуальні зовнішні дзеркала адаптуються під час різних дорожніх ситуацій. В системі MMI є три режими - шосе, поворот і парковка.

Адаптивна пневматична підвіска з системою регулювання демпфірування також вносить важливий внесок в підвищення аеродинамічної ефективності. На швидкості 120 км\год вона опускає кузов на 26 мм, тим самим знижуючи коефіцієнт аеродинамічного опору. Днище електричного позашляховика повністю закрито, передня і задня частини захищені панелями. Алюмінієва панель захищає високовольтну акумуляторну батарею знизу від пошкоджень камінням або при наїзді на високий бордюр. Точки кріплення акумуляторної батареї до кузова мають невеликі виїмки, як на м'ячах для гольфу. Ці виїмки покращують характеристики проходження повітря в порівнянні з показниками обтікання плоскої поверхні.

Регульований повітрозабірник з двома заслінками, керується компактними електро-двигунами, розташовується між гратами Singleframe і радіаторами, що сприяє зниженню коефіцієнта лобового опору. Якщо для охолодження компонентів силової установки і конденсатора системи кондиціонування потрібно холодне повітря, спочатку верхня заслінка відкривається, а потім і нижня. Коли гідравлічні гальмівні механізми Audi e-tron піддаються високим навантаженням, відкриваються обидві заслінки і повітря спрямовується в колісні арки для охолодження гальмівних механізмів.У передніх бокових повітроводах нового Audi e-tron передбачені додаткові отвори, через які повітря спрямовується до колісних арок. Вони мають таку форму, щоб потік повітря проходив точно по зовнішньому силуету оптимізованих з аеродинамічної точки зору коліс з дисками діаметром 19 дюймів. У порівнянні зі звичайними дисками вони відрізняються більш просунутим дизайном з плоскими бічними поверхнями. Встандартну комплектацію входять шини розміром 255/55 R19, що відрізняються наднизьким опором коченню. Навіть боковини шин були залучені в процес підвищення аеродинамічної ефективності, а написи зроблені втиснутими, а не опуклими.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.