Порше Захід Новини

Свіжі та актуальні новини від Порше Захід.

  1. Новини
  2. Audi e-tron Sportback
02.12.2019
Світ Ауді

Audi e-tron Sportback

Майбутнє за електричними транспортними засобами. Audi дотримується стратегічного узгодження, презентуючи другу модель у лінійці продуктів e-tron. Audi e-tron Sportback - це динамічний позашляховик-купе потужністю 300 кВт і запасом ходу в 446 кілометрів.

1

Елегантний, ефективний, виразний: дизайн екстер'єру.

Audi e-tron Sportback поєднує в собі потужність просторого позашляховика й елегантність 4-дверного купе та прогресивний характер електричного автомобіля. Його довжина становить 4901 мм, ширина - 1935 мм, а висота - 1616 мм. Його дах простягається над рельєфним кузовом, поступово знижуючись ззаду - типово для стилю купе - плавно переходячи в задні стійки. Нижній край третього бокового вікна припіднімається в задній частині автомобіля - типова характеристика Sportback.

Завдяки восьмикутній решітці Singleframe, виразним контурам колісних арок і рельєфній задній частині Audi e-tron Sportback ідеально відповідає традиційному стилю бренда. Деталі дають зовнішньому світу зрозуміти, що позашляховик-купе є повністю електричним. Singleframe з широким обрамленням і вертикальними стійками виконана у світлому кольорі Platinum Gray - особлива визначна функція моделей e-tron. Чотири горизонтальні планки на нижньому краю світлодіодних фар Matrix формують унікальну для e-tron світлографіку денних ходових вогнів. Це помітно в багатьох елементах дизайну моделі та виражено в трьох вимірах, наприклад, на виразних накладках порогів. Чорні вставки привертають увагу до відсіку акумулятора, центру енергії Audi e-tron Sportback**. Дизайнери також надали характерні риси широкому дифузору, привернувши увагу до відсутності вихлопних труб. Смужка світла поєднує світлодіодні фари одна з одною.

Кузов позашляховика-купе з повністю електричним приводом доступний з лакофарбовим покриттям у тринадцяти кольорах, зокрема в новому кольорі Plasma Blue, Metallic, ексклюзивно для e-tron Sportback. Логотип на кришці зарядного роз'єму забарвлений у яскравий оранжевий колір, що є сигнальним для високої напруги. У цей колір можна за вимогою забарвити супорти гальмівної системи. Накладки колісних арок і пороги в стандартній комплектації забарвлені в матовий колір Anthracite, що підкреслює стиль автомобіля як позашляховика. Те саме стосується таких елементів, як-от захист кузова, дифузор і накладки порогів дверей, які пофарбовані в чорний колір. У пакетах стилізації екстер'єру Advanced накладні елементи виконані в контрастному кольорі Gray, у якості опції в кольорі кузова. У цьому випадку захист кузова та дифузор виділяються матовим кольором Silver.

Модель S line особливо підкреслює спортивну ДНК Audi e-tron Sportback. Вона оснащена 20-дюймовими колесами та спортивною пневматичною підвіскою в стандартній комплектації. Бампер з виразними контурами оточено повітряними завісами, які покращують потік повітря. Вони проходять під фарами, надаючи автомобілю динамічного вигляду. Емблема S Line прикрашає решітку радіатора, в той час як підсвічувані накладки порогів прикрашені логотипом #S. У задній частині спойлер, який входить до стандартної комплектації, та виразний дифузор, який проходить по всій ширині автомобіля, покращують і без того хорошу аеродинаміку транспортного засобу. На відміну від основної моделі елементи дизайну екстер'єру S line забарвлені в колір кузова; серед них колісні арки, накладки порогів дверей, бампери та дзеркала заднього виду. Audi також пропонує пакет стилізації Black, у якому виділено зону Singleframe, бокові вікна та бампер. Корпуси зовнішніх дзеркал заднього виду також доступні в чорному кольорі в якості опції.

Коефіцієнт аеродинамічного опору 0,25: найкраща аеродинаміка для розширеного модельного ряду.

Audi e-tron Sportback у поєднанні з екстер'єром S line і віртуальними зовнішніми дзеркалами заднього виду досягає виняткового коефіцієнту аеродинамічного опору в 0,25. Цей показник є кращим, ніж у спорідненої моделі Audi e-tron**. Це пов'язано з формою кузова купе та нижчим коефіцієнтом аеродинамічного опору позаду автомобіля. Висока заокруглена кромка Sportback мінімізує завихрення потоку повітря в цій зоні, сприяючи меншому використанню енергії. За умовами циклу WLTP запас ходу позашляховика-купе складає до 446 кілометрів на одному заряді акумулятора. Запас ходу можна збільшити приблизно на 10 кілометрів у порівнянні з e-tron завдяки більш аеродинамічному кузову. Опціональні зовнішні дзеркала заднього виду, в які інтегровано маленькі камери, ще більше покращують ефективність. Зображення з камер показуються на висококонтрастних OLED-дисплеях, які знаходяться між панеллю інструментів і дверима. Коли водій підносить палець до поверхні сенсорного дисплея, активуються символи, за допомогою яких водій може перемістити зображення. Окрім того, дзеркала автоматично підлаштовуються до трьох ситуацій водіння: на шосе, а також під час входження в повороти та виконання маневрів з паркування, вони забезпечують оптимальну видимість для кожної ситуації. Аеродинамічне налаштування поширюється на зони, приховані з поля зору. Слід також відзначити керований повітрозабірник з каналами для охолодження передніх гальм, колісні диски Aero та повністю вирівняне днище з алюмінієвою пластиною, яка захищає високовольтний акумулятор.

Міжнародні інновації в серійному автомобілі: цифрові світлодіодні фари Matrix.

Audi представляє першу у світі серійну модель з цифровими світлодіодними фарами Matrix, які є найкращим обладнанням у своєму класі. Їхнє світло розбивається на маленькі пікселі та може освітлювати дорогу з високою роздільною здатністю. В основі дизайну лежить технологія DMD (digital micromirror device, цифровий пристрій мікродзеркал). Її часто використовують у багатьох відеопроекторах. В основі технології лежить маленький процесор, який складається з одного мільйона мікродзеркал, довжина яких по краю складає декілька сотих міліметра. Завдяки електростатичним полям кожне окреме мікродзеркало можна нахилити до 5000 разів на секунду. Залежно від положення світлодіодне світло спрямовується або через об'єктиви на дорогу або поглинається для того, щоб замаскувати зони променя світла.

Цифрове світло в Audi e-tron Sportback, яке з'явиться в середині 2020-х років, виконує декілька завдань. Воно може виконувати функцію вмикання освітлення під час приїзду додому та від'їзду звідти, створюючи проекцію на стіні або землі. Ця функція перетворить зону перед автомобілем у ретельно освітлену сцену. Система цифрового світла не лише забезпечує освітлення при проходженні поворотів, руху по місту та шосе, видаючи версії ближнього світла з надзвичайною чіткістю, але й доповнює дальнє світло, маскуючи інших учасників дорожнього руху зі ще більшою точністю. Однак найважливіші інноваційні функції, які вона пропонує, - це освітлення смуги руху та світловий орієнтир. На автострадах освітлення смуги руху створює килим світла, який яскраво освітлює смугу руху водія та динамічно підлаштовується, коли водій змінює смугу руху. Таким чином, водій краще сприймає, по якій смузі рухається, та не створює небезпечних ситуацій на дорозі. Окрім того, світловий орієнтир використовує затемнені зони, сховані від променю світла, щоб завчасно показати позицію транспортного засобу на смузі руху, таким чином підтримуючи - особливо на вузьких дорогах або зонах дорожніх робіт на шосе - безпечне центрування на смузі руху. Функція маркування світла використовується в поєднанні з опціональною системою нічного бачення. Світло автоматично привертає увагу до будь-яких виявлених пішоходів, знижуючи ризик не побачити пішоходів безпосередньо поруч зі смугою.

Ефективність спортивного автомобіля: електричні двигуни, електричний повний привод, підвіска.

В Audi e-tron Sportback 55 quattro водій отримає поєднання ефективності, потужності та надзвичайного спокою. Кожну вісь оснащено асинхронним електродвигуном, який живиться від трифазного струму силової електроніки. Завдяки потужності у 265 кВт і крутному моменту в 561 Нм, два стандартних електродвигуни дозволяють позашляховику-купе ефектно рушити з місця - без шкідливих викидів та практично в тиші. Audi e-tron Sportback 55 quattro потрібно лише 6,6 секунди, щоб розвинути швидкість у 100 км/год. Максимальна швидкість обмежується електронно і становить 200 км/год. Перевівши селектор з положення D в положення S і повністю натиснувши педаль акселератора, водій може активувати форсований режим. При цьому система привода видає потужність у 300 кВт і крутний момент у 664 Нм за вісім секунд. У такому разі позашляховик-купе долає спринт від 0 до 100 км/год за 5,7 с. Двоступеневі планетарні редуктори з одним діапазоном передатних чисел передають крутний момент на осі через електродвигуни. Перемикач, яким водій може керувати за допомогою великого та вказівного пальців, використовується для вибору передач. Він вбудований в елегантний перемикач, який розташовується над центральною консоллю та слугує підлокітником.

Електричний повний привод забезпечує виняткове зчеплення та динамічний рух на будь-якій поверхні. Завдяки такому приводу Audi започатковує нову главу в історії quattro drive. Він постійно регулює ідеальний розподіл крутного моменту між обома осями за частки секунди. У більшості ситуацій Audi e-tron Sportback покладається на задній електродвигун задля максимальної ефективності. Якщо водію потрібно більше потужності, ніж може забезпечити один двигун, одразу активується передній силовий агрегат. Це також відбувається заздалегідь до початку пробуксовування на вкритих льодом ділянках або при швидкому проходженні поворотів, а також у разі виникнення тенденції до недостатнього чи надмірного повертання.

Ключовим чинником спортивного характеру та виняткової поперечної динаміки є розташовані низько і по центру автомобіля компоненти привода. Завдяки цьому центр ваги автомобіля опускається значно нижче, ніж у традиційних позашляховиках. Усі найважчі компоненти розташовані в центрі транспортного засобу. Навантаження на осі розподіляється практично в співвідношенні 50:50, а отже збалансоване ідеально; керованість залишається нейтральною. З такими компонентами, як-от п'ятиважільна підвіска, прогресивне рульове керування та електрогідравлічна гальмівна система, підвіска поєднує в собі найновіші технології, які забезпечують покращене керування автомобілем і високий рівень комфорту. Стандартні шини розміру 255/55 R19 вирізняються надзвичайно низьким опором коченню. На вимогу із середини 2020 року також будуть доступні 22-дюймові шини, на один розмір більше, ніж в e-tron.

Динамічна системи керування Audi drive select, яка входить до стандартної комплектації Audi e-tron Sportback, дозволяє водію обирати метод управління численними компонентами привода між сімома профілями. Такими чином забезпечується відчутна різниця між плавністю й комфортом руху та стабільною керованістю в спортивному стилі. Адаптивна пневматична підвіска зі змінним рівнем жорсткості найбільше підкреслює різноманітний характер автомобіля. Якщо автомобіль рухається на високій швидкості, висота кузова знижується, що помітно покращує потік повітря навколо нього та збільшує запас ходу. Загалом система може змінювати висоту кузова в межах 76 мм.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.