Порше Захід Новини

Свіжі та актуальні новини від Порше Захід.

  1. Новини
  2. Audi Sport ABT Schaeffler стала чемпіоном Formula Е
23.07.2018
Світ Ауді

Audi Sport ABT Schaeffler стала чемпіоном Formula Е

Команда Audi завоювала чемпіонський титул в перший же рік виступу в Formula E; Лукас ді Грассі посів друге місце в заключній гонці сезону і завоював срібло в особистому заліку;Даніель Абт встановив найкращий час кола і фінішував третім.

1

Audi Sport ABT Schaeffler у фінальній гонці сезону завоювала чемпіонський титул в командному заліку завдяки чудовим виступам пілотів. Гонщики команди чотири рази піднімалися на подіум в завершальний серії, в тому числі в одній з гонок фінішувавши на першому і другому місцях. Команді вдалося набрати 78 з максимально можливих 94 очок і перетворити відставання в 33 очка, яке було практично неможливо відіграти, в 2-х очкову перевагу після завершення етапу.

Фінальний заїзд на трасі в Нью-Йорку видався неймовірно захоплюючим. Доля чемпіонського титулу в командному заліку гонки електромобілів ABB FIA Formula E залишалася невирішеною, і боротьба за титул йшла до останнього кола. У підсумку долю чемпіонства вирішила різниця всього в два очки. У недільній гонці Лукас ді Грассі (Lucas di Grassi) перетнув фінішну лінію другим після 43 кіл міської траси в Брукліні. Бразильський пілот, в сьомий раз поспіль піднявся на подіум, завоювши друге місце в особистому заліку. У перших чотирьох гонках сезону ді Грассі жодного разу не вдавалося фінішувати, але потім протягом шести гонок поспіль він займав призові місця. Розпочати сезон з чотирьох нульових за очками гонок, а потім стати другим в заліку пілотів - це диво. За чотири роки виступів за Audi Sport ABT Schaeffler в Formula Е ді Грассі зумів набрати 611 очок і 27 разів піднімався на призовий подіум - результати, яких поки не зміг досягти жоден інший гонщик в гоночної серії електромобілів.

Даніель Абт (Daniel Abt) фінішував в гонці третім, завоювавши 15 очок і один додатковий бал за кращий час кола, і тим самим вніс найважливіший внесок у сенсаційну перемогу команди в самому кінці сезону. У цьому сезоні 25-річний гонщик показав кращий час кола чотири рази. Пілоти команди Audi Sport ABT Schaeffler сім разів показували кращий час кола в 12 гонках, і це теж стало рекордом сезону.

У дні фіналу Formula Е технічний партнер команди - компанія Schaeffler - запропонувала своє бачення майбутнього серії. У суботу ввечері Schaeffler зібрала майже 300 гостей, в тому числі Посла Німеччини в США  Емілі Габер (Emily Haber), і на даху одного з будинків Нью-Йорка продемонструвала прототип нового гоночного автомобіля Audi e-tron FE05 з двигуном спільної розробки Schaeffler і Audi. Нова епоха в Formula Е почнеться з першої гонки майбутнього сезону в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) в середині грудня.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.