Порше Захід Новини

Свіжі та актуальні новини від Порше Захід.

  1. Новини
  2. Formula E: історично важлива перемога Audi в Цюріху
11.07.2018
Світ Ауді

Formula E: історично важлива перемога Audi в Цюріху

Лукас ді Грассі виграв перший в історії Швейцарії гран-прі E-Prix на Audi e-tron FE04. Діючий чемпіон серії Лукас ді Грассі (Lucas di Grassi) приніс Audi історичну перемогу - на очах рекордної кількості глядачів. Бразилець виграв перший в історії Швейцарії Гран Прі E-Prix.

1

Міжнародні змагання з кільцевих автомобільних гонок не проводилися в Швейцарії з 1954 року. Їх повернення привернуло на етап Formula E в Цюріху більше 100 000 глядачів, які змогли особисто спостерігати вражаючі технології e-tron: почавши гонку з п'ятого місця на стартовій решітці, всього за 18 кіл Лукас ді Грассі зміг вирватися в лідери і потім здобути впевнену перемогу. Перевага пілота Audi перед іншим гонщиком Семом Бердом (Sam Bird) з команди DS Virgin склало після 39 кіл гонки 7,542 секунд.

Для ді Грассі ця перемога стала вже сьомою в його кар'єрі в Formula E і першої - в сезоні 2017/2018 року. Завдяки цій перемозі ді Грассі зміг піднятися на третє місце в заліку пілотів і як і раніше має шанс фінішувати другим в сезоні, до кінця якого залишаються лише дві гонки в Нью-Йорку, США - 14 - 15 липня.

Здобувши другу перемогу поспіль і третю в нинішньому сезоні, команда Audi Sport ABT Schaeffler скоротила відставання від лідерів командного заліку на 11 очок. За дві гонки до кінця сезону вона поступається тільки команді Techeetah.

Домогтися ще більш високого результату не вдалося через дії Нельсона Піке (Nelson Piquet). Екс-чемпіон серії, який на першому ж колі врізався в автомобіль Даніеля Абта (Daniel Abt) ззаду, відламавши йому заднє антикрило. Пілот Audi був змушений вирушити на незапланований піт-стоп, після чого зміг фінішувати лише тринадцятим.

Після домашнього етапу в Берліні, для Audi було просто чудово здобути перемогу в першій кільцевій гонці на території Швейцарії після 64-річної перерви.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.