Порше Захід Новини

Свіжі та актуальні новини від Порше Захід.

  1. Новини
  2. Німецька команда Audi Sport ABT Schaeffler увійшла в історію Formula E.
06.07.2018
Світ Ауді

Німецька команда Audi Sport ABT Schaeffler увійшла в історію Formula E.

Audi Sport ABT Schaeffler - перша команда в історії Formula E, яка зуміла набрати максимально можливу кількість очок та отримала подвійну перемогу Audi на етапі Formula E в Берліні.

1

Пілоти Audi «зарядили» Берлін неймовірним фінішем на домашньому етапі серії Formula E. Провівши чудовий гоночний день на етапі Formula E в Берліні, команда Audi Sport ABT Schaeffler внесла колосальний внесок в історію змагань електромобілів. Подвійна перемога в гонці, поул-позиція, найкращий час кола і максимально можливі 47 очок за один етап- такого результату не вдавалося досягти жодній команді за всю історію Formula E.

Берлінська публіка з ентузіазмом вітала переможця - Даніеля Абта (Daniel Abt). 25-річний німецький пілот на домашньому етапі продемонстрував ідеальне виступ. Незважаючи на те, що йому довелося проходити кваліфікаційну сесію в першій групі, всього за одне коло Д. Абт з легкістю домігся результату, який дозволив йому потрапити в п'ятірку самих швидких пілотів. У розіграші суперпоула німецький пілот впевнено завоював перші три очка за найкращий час кваліфікації. Ця поул-позиція стала другою, завойованої Д.Абтом за його кар'єру в Formula E. Слідом за успіхом в кваліфікації Д. Абт чудово провів гонку, лідируючи від старту до фінішу і здобувши переконливу перемогу. Ще один додатковий бал за кращий час кола увінчав його тріумф.Він став першим пілотом в історії гоночної серії електромобілів, якому вдалося здобути таку бездоганну перемогу. Хоча раніше Себастьяну Буемі (Sébastien Buemi) на першому етапі другого сезону і Феліксу Розенквіст (Felix Rosenqvist) на першому етапі четвертого сезону вдавалося набрати максимально можливу кількість очок, але жодному з цих пілотів не вдавалося лідирувати протягом всієї гонки.

Подвійну перемогу Audi в домашній гонці в Берліні забезпечив блискучий фініш Лукас ді Грассі (Lucas di Grassi). Діючий чемпіон серії показав найкращий час кола в кваліфікації на Audi e-tron FE04, але слідом за цим невелике занесення відкинуло його на п'яту позицію на стартовій решітці. Лише 12 кіл треба було бразильцеві, щоб після старту прорватися на друге місце в гонці. Завдяки швидко проведеному піт-стопу ді Грассі практично порівнявся зі своїм товаришем по команді і з легкістю завершив гонку другим. Зайнявши третє місце пілот Жан-Ерік Вернь (Jean-Eric Vergne) на Techeetah побачив помах фінішного прапора більш ніж на 12 секунд пізніше.

Етап в Берліні став особливою подією. Квитки на трибуни були розпродані задовго до змагань. У спеціальній зоні для глядачів E-Village було приготовлено багато цікавого - Audi e-tron Vision Gran Turismo і закамуфльований прототип Audi e-tron. Майже 450 співробітників Schaeffler вітали Даніеля Абта і його напарника по команді Лукаса ді Грассі з окремою трибуни. Гонка також встановила рекорд популярності телетрансляції в Німеччині - в суботу ввечері лише на каналі ARD майже 1,5 мільйона глядачів дивилися прямий репортаж зі змагань.

Набравши за останні три етапи понад 100 залікових очок, команда Audi Sport ABT Schaeffler знову пішла в атаку на лідерів чемпіонату в заліку виробників.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.