Порше Захід Новини

Свіжі та актуальні новини від Порше Захід.

  1. Новини
  2. Максимальна потужність: Audi SQ8 TDI
26.06.2019
Новини від Ауді

Максимальна потужність: Audi SQ8 TDI

- Найпотужніший дизельний двигун на європейському ринку — V8 з подвійним турбонаддувом, що видає 435 к. с. - Автомобіль демонструє видатні динамічні характеристики завдяки системі стабілізації, системі рульового керування всіма колесами та спортивному диференціалу. - Керування за допомогою інтерфейсу touch response, широкі комунікаційні можливості, численні системи допомоги водію.

1

Інгольштадт, 22 червня 2019 р. — Audi представляє спортивну топову модель сімейства Q: SQ8 TDI. Завдяки восьмициліндровому дизельному двигуну з подвійним турбонаддувом великий позашляховик-купе демонструє виняткову динаміку в поєднанні з високим рівнем економічності. Системи привода і підвіски, до переліку яких входять спортивний диференціал, система стабілізації та система рульового керування всіма колесами, забезпечують динамічну керованість. Audi SQ8 TDI можна буде придбати в багатьох дилерських центрах Європи наприкінці літа 2019 року.

Потужність та економічність: 4.0 TDI, оснащений компресором з електроприводом
V-подібна «вісімка» з подвійним турбонаддувом, яким оснащений Audi SQ8 TDI, — найпотужніший дизельний двигун на європейському ринку. Він поєднує неймовірну потужність з високою економічністю та оснащений цілим комплексом високотехнологічних рішень. Двигун розвиває потужність у 320 кВт (435 к. с.) і видає крутний момент у 900 Н·м у діапазоні 1250–3250 об/хв. Завдяки цьому оснащений двигуном 4.0 TDI позашляховик-купе розвиває прискорення, гідне спорткара: до 100 км/год він розганяється за 4,8 с, а максимальна швидкість SQ8 TDI обмежена електронікою на позначці 250 км/год. Передача потужності здійснюється через 8-ступеневу АКП tiptronic і постійний повний привод quattro.

Компресор з електроприводом підтримує роботу двох турбонагнітачів при рушанні та під час прискорення за низької частоти обертання двигуна, забезпечуючи V8 TDI можливість різкого нарощування потужності за будь-яких умов. Компресор з електроприводом живиться енергією від 48-вольтної електричної системи, яка також виступає ключовим компонентом системи середнього гібрида (MHEV). Стартер-генератор з ремінним приводом, що входить до складу цієї системи, здатен забезпечувати рекуперацію під час уповільнення та накопичувати енергію в літій-іонній батареї. У реальних умовах експлуатації технологія середнього гібриду MHEV (mild hybrid electric vehicle) сприяє зниженню витрати пального приблизно на 0,5 л на 100 км.

Високотехнологічні особливості: підвіска

У стандартній комплектації Audi SQ8 TDI оснащується динамічною системою керування Audi drive select та адаптивною пневматичною підвіскою з можливістю регулювання жорсткості. Пневматична підвіска дозволяє змінювати висоту кузова в межах 90 мм, забезпечуючи можливість руху по різних типах доріг. Пропоновані як опція три технології топового рівня, до переліку яких входить спортивний диференціал, покращують динаміку автомобіля, зчеплення з поверхнею і курсову стійкість. Під час проходження поворотів на високій швидкості спортивний диференціал активно розподіляє крутний момент між задніми колесами, доповнюючи повний привод quattro можливостями самоблоківного міжосьового диференціала. Система рульового керування всіма колесами пропонується як альтернатива до передбаченого в стандартній комплектації системи прогресивного рульового керування. На малій швидкості задля покращення маневреності вона повертає задні колеса в напрямку, протилежному до напрямку повороту передніх коліс. Починаючи зі швидкості приблизно 60 км/год задні колеса повертаються на невеликий кут в одному напрямку з передніми для покращення курсової стійкості.

Третій високотехнологічний елемент — електромеханічна система активної стабілізації. Між двома половинами стабілізатора на кожній осі знаходиться компактний електромотор. Під час руху по прямій ці половини здебільшого працюють незалежно одна від одної, зменшуючи вібрації підресорених мас на нерівних дорогах. Разом з тим, під час руху в спортивному стилі половини стабілізатора працюють як єдиний модуль, обертаючись у протилежних напрямках. У результаті керованість SQ8 TDI стає більш чутливою, водночас зменшуються крени кузова в поворотах.

Ексклюзивні деталі серії «S»: дизайн

Дизайн Audi SQ8 TDI можна стисло описати як вражаючий, спортивний і солідний. Характерні елементи екстер’єру тут додатково увиразнені й підкреслюють особливий статус топової моделі: восьмикутна решітка Singleframe структурована за допомогою здвоєних планок та обрамлена широкою матово-сріблястою рамкою. Захисні накладки нижньої частини кузова забарвлені в такий самий колір, завдяки чому передній і задній бампери виглядають ще більш об’ємними. Повітрозабірники з чітко окресленими контурами, типова для серії «S» система випуску відпрацьованих газів і виразні блістери quattro над колісними арками також слугують візуальною ознакою виняткової потужності. Під колісними арками в стандартній комплектації розташовуються колеса діаметром 21 дюйм, а на замовлення доступні ексклюзивні 22-дюймові колеса. Горизонтальні лінії, такі як світлова смуга в задній частині та приваблива смужка над чорним дифузором, підкреслюють ширину позашляховика-купе. За освітлення дороги відповідають передбачені в стандартній комплектації світлодіодні фари з системою керування дальнім світлом High-Beam Assist, а на замовлення доступні світлодіодні фари HD Matrix.

В інтер’єрі традиційно для моделей серії «S» домінують кольори темних відтінків. Спортивні сидіння, що входять у стандартну комплектацію, декоровані рельєфними логотипами «S» і контрастною строчкою. Спортивні сидіння S sport plus з інтегрованими підголівниками й розвиненими боковинами, які на замовлення можна дооснастити клімат-контролем і функцією масажу, доступні в якості опції. Чохли в кольорах Rotor Gray та Arras Red підкреслюють спортивний характер автомобіля. У якості альтернативи пропонуються декоративні вставки з матованого алюмінію, карбону або деревини дуба.

Інтелектуальне поєднання: органи керування, мультимедійні системи та системи допомоги водію
У повній відповідності до оформленого в спортивному стилі інтер’єру передбачена в стандартній комплектації панель приладів Audi virtual cockpit пропонує доступні ексклюзивно для серії «S» режими відображення з червоними графічними деталями. Водій може обрати динамічний варіант компонування, в якому центральне місце займає тахометр у вигляді прямокутного стовпчикового індикатора, а потужність і крутний момент відображаються у відсотках. Головними органами керування слугують два великі сенсорні екрани з тактильним та акустичним зворотним зв’язком. У якості альтернативи водій може скористатися системою голосового керування з функцією розпізнавання природної мови, яка розуміє довільно сформульовані команди і запитання. Для реагування на них система оцінює інформацію, що зберігається в автомобілі, а також дані з «хмарного» сховища. До нових функцій належить віртуальний асистент Alexa від Amazon, повністю інтегрований в операційну систему MMI.

У стандартній комплектації для передавання даних у SQ8 TDI використовується стандарт LTE Advanced, підтримка якого разом з точкою доступу Wi-Fi і сервісами Audi connect інтегрована в медіасистему MMI navigation plus. Функція планування маршруту пропонує численні продумані можливості. Наприклад, вона розпізнає уподобання водія на основі даних про попередні поїздки і здатна надавати розумні пропозиції. Можливості функції навігації доповнюються сервісами на базі технології Car-to-X, такими як «Інформація про дорожні знаки» та «Інформація про потенційні небезпеки». Ці сервіси використовують «колективний інтелект» парку автомобілів Audi, а також новинку — систему сповіщення про світлофори. Компанія Audi поступово впроваджує нову функцію в деяких містах Європи. Автомобіль отримує інформацію від центрального комп’ютера системи сповіщення про світлофори, щоб водій міг підібрати швидкість, яка дозволила б під’їхати до наступного світлофора на зелене світло. Під час зупинки на червоний сигнал світлофора на панелі Audi virtual cockpit відображається залишок часу до загоряння зеленого світла. У такий спосіб система сприяє водінню в завбачливому й економічному стилі та створює умови для безперешкодного руху транспортних засобів.

Асистент Adaptive Cruise Assist додатково підвищує рівень безпеки і спокою в поїздках, допомагаючи керувати переміщенням автомобіля в поздовжньому та поперечному напрямках. Цей асистент об’єднує функціональність асистента Adaptive Cruise Control, асистента руху в заторах Traffic Jam Assist і системи утримання в межах смуги Active Lane Assist. У поєднанні з асистентом Efficiency Assist система завбачливо уповільнює та прискорює Audi SQ8 TDI з урахуванням інформації, отримуваної від датчиків, навігаційних даних та інформації про дорожні знаки. У місті доповненням до широкого переліку систем виступають асистент проїзду перехресть Intersection Assist, асистент попередження про рух у поперечному напрямку ззаду Rear Cross Traffic Assist, система попередження при виході з автомобіля Exit Warning і камери системи кругового огляду.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.