Порше Захід Новини

Свіжі та актуальні новини від Порше Захід.

  1. Новини
  2. Новий дизайн Volkswagen ID.R
20.10.2020
Світ Фольксваген

Новий дизайн Volkswagen ID.R

Електричний гоночний автомобіль ID.R перейняв стилістичні та кольорові особливості сімейства Volkswagen ID.

1
  • Здійснюється тісна взаємодія автоспортивного підрозділу та відділу дизайну в Ганновері і Вольфсбурзі.
  • Команда Volkswagen Motorsport візьме участь в заході Goodwood SpeedWeek, яке відбудеться в жовтні, на автомобілі ID.R

З моменту запуску проекту в 2018 році повністю електричний гоночний автомобіль, створений командою Volkswagen Motorsport, з'являвся в сірому, синьому і червоному кольорах. За цей час він встановив п'ять рекордів на трьох континентах. На заході Goodwood SpeedWeek, яке буде проходити з 16 по 18 жовтня, гоночний автомобіль постане в новому синьо сріблястому вбранні. Команда дизайнерів Volkswagen навмисно вибрала ці відтінки. Синій - це колір команди Volkswagen Motorsport, а сріблястий відтінок використовується в колірній палітрі для ID.3, першої серійної моделі в лінійці повністю електричних автомобілів Volkswagen. Щоб підкреслити тісний зв'язок з сімейством ID., На заході Goodwood SpeedWeek поряд з ID.R з'явиться і модель ID.3. Перша модель нового покоління повністю електричних автомобілів надійшла в продаж 20 липня. Марка початку поставки особливої ​​версії ID.3 1st Edition, тираж якої обмежений 30.000 одиницями.

Кольори нового дизайну для моделі ID.R - лише одна з рис спортивного флагмана, відображених у всій лінійці виходять на ринок електричних автомобілів, а також в моделях сімейства ID. від Volkswagen. «Зрозуміло, колірна схема - одна з основних характеристик, що привертають увагу», - зазначає Марко Павоне (Marco Pavone), керівник відділу дизайну екстер'єру Volkswagen. Крім обраних кольорів, автомобіль відрізняють елементи зі стільниковою структурою. У моделі ID.3, наприклад, вони розміщені на передньому бампері і задніх стійках кузова. А в моделі ID.R з двигуном потужністю 680 к.с. стільникова структура не просто служить прикрасою кузова, вона також стилізована під британський національний прапор на честь заходи Goodwood SpeedWeek. Форма сот повторюється також в композитних матеріалах несе корпусу кузова і аеродинамічних компонентах електричного гоночного автомобіля.

Особливі вимоги до дизайнерів ID.R
Чорна дах - ще одна відмінна ознака всього сімейства ID. «У моделі ID.R плівка застосовується лише до плечової лінії несе корпусу кузова, вище її продовжує алюмінієва рамка вітрового скла, що йде в бічній повітрозабірник, нагадуючи задню стійку, - зазначає Марко Павоне. - Це традиційний елемент сімейства ID., Спочатку з'явився в моделі ID.3. Такий хромований акцент присутній також на передній стійці, поперечині каркасу даху і задній стійці. Ці елементи характерні для всіх моделей ID. ».

Близькість до сімейства ID. була важливим вихідним умовою, поставленою перед командою дизайнерів. «Нашим завданням було розробити легко впізнаваний автомобіль з сімейства ID., - зазначає Марко Павоне - Звичайно, це дуже складна робота, оскільки при розробці дизайну потужного автомобіля потрібно приділяти увагу іншим питанням. Але ми впоралися, незважаючи на складності з аеродинамікою, і я сподіваюся, що клієнти та шанувальники автоспорту дізнаються в цьому автомобілі члена сімейства ID., Навіть якщо прибрати всі відповідні написи ».

Плівка виграє у вазі в порівнянні з фарбою
В процесі розробки команда дизайнерів стикалася з різними специфічними складнощами, такими як обмежені можливості плівки як матеріалу для оформлення кузова. «Колісні арки ID.R значно витягнуті вгору. Тому потрібно наносити плівку на вигнуті поверхні, - зазначає Марко Павоне. - Щоб плівка могла повторити форму поверхні, її потрібно нагрівати в процесі нанесення. Однак властивості розтяжності плівки обмежені. При зайвому зусиллі вона може порватися. Якщо на плівку нанести зображення типу стільникової структури ID., А потім деформувати її в трьох площинах, малюнок втратить первісний вигляд. Можливості дизайну фактично обмежені властивостями поверхні, на яку буде нанесена плівка з урахуванням її деформації ».

У зв'язку з цим розглядалися різні можливості нанесення фарби на деталі ID.R. «У кінцевому рахунку ми завжди поверталися до плівки, оскільки вона дозволяє зробити кузов автомобіля легше, ніж фарба. Адже в автоспорті вага має критично важливе значення », - доповнює Марко Павоне. З естетичної точки зору, фарбування спрощує процес реалізації дизайнерського задуму. «При хорошому освітленні металізована фарба завжди виглядає краще, ніж плівка, оскільки вона дає більш широкі можливості для моделювання форм і створює ефект глибини», - зазначає Павоне. Спільна робота з командою Volkswagen Motorsport над четвертим проектом по розробці дизайну для моделі ID.R завершена успішно: електричний гоночний автомобіль став безперечним представником сімейства ID. «Я бачу що то сучасне. І розумію: це електричний автомобіль, і він з сімейства ID. », - зазначає керівник відділу дизайну екстер'єру Volkswagen.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.