Порше Захід Новини

Свіжі та актуальні новини від Порше Захід.

  1. Новини
  2. Рекуперація енергії в моделі ID.4
24.11.2020
Світ Фольксваген

Рекуперація енергії в моделі ID.4

У новій моделі Volkswagen ID.4 дана концепція націлена на забезпечення максимальної енергоефективності.

1

Досить складно зрозуміти, що має відбуватися, коли водій електромобіля прибирає ногу з педалі акселератора. Тяговий електродвигун перебуває в режимі генератора, щоб перетворювати кінетичну енергію в електричну? Або не повинен робити цього, щоб інерція автомобіля використовувалася для руху накатом?

Відповіді на ці питання відрізняються в залежності від виробників і моделей електромобілів. У цій ситуації деякі електромобілі завжди рекуперують енергію. Але інженери Volkswagen вибрали для нового електричного кросовера ID.4 і компактного ID.3 інше, більш ефективне рішення: пріоритет віддається руху накатом, так як будь-яке перетворення енергії неминуче веде до втрат. Це може бути застосовано до режиму D      ( «Рух») трансмісії, який є основним і автоматично активується при кожному включенні електромобіля.

Рух накатом і рекуперація енергії.

Функція руху накатом, що спрацьовує, коли водій прибирає ногу з педалі акселератора, гарантує розслаблене водіння і прогнозоване рух. Якщо виникає необхідність у підвищенні інтенсивності уповільнення, водій натискає педаль гальма, активуючи рекуперацію енергії гальмування. Електродвигун забезпечує уповільнення з зусиллям близько 0.25 g, якого вистачає в більшості повсякденних ситуацій. Колісні гальма включаються сервоприводом, тільки коли необхідно більш інтенсивне гальмування. Перехід від гальмування електродвигуном з генерацією енергії до гальмування гідравлічними гальмівними механізмами відбувається практично непомітно для водія. Це досягається завдяки виключно точним і швидкодіючим системам управління гальмуванням та приводом. Крім того, ці системи забезпечують належний рівень зчеплення задніх коліс, на яких відбувається рекуперація енергії гальмування, з дорожнім покриттям.

Ефективність в стандартній комплектації.

У стандартне оснащення всіх електромобілів ID.4 включена прогностична система Eco Assistance. Вона аналізує дані від навігаційної системи і датчиків автомобіля і допомагає водієві ефективно і невимушено керувати автомобілем. Коли ID.4 під'їжджає до зон або ділянок, за якими необхідно пересуватися з низькою швидкістю (наприклад, житлові зони, перехрестя або повороти), система Eco Assistance інформує водія про необхідність прибрати ногу з педалі акселератора. З цього моменту система оптимізує рух накатом і рекуперацію енергії без необхідності втручання водія. Наприклад, автомобіль належним чином реагує на наближення до іншому транспортному засобу, який рухається попереду з низькою швидкістю.

Режим D або B.

Водій в будь-який момент може перемикатися між положеннями D і В ( «Гальмування») перемикача режимів руху. У режимі B система приводу ID.4 практично завжди рекуперірует енергію, але не до повної зупинки електромобіля. Для рекуперації енергії задано граничне зусилля гальмування 0.13 g. При цьому уповільнення чітко помітно, але відчуття яскраво вираженого гальмування не виникає. Фахівці марки Volkswagen свідомо пішли на це, тому що невимушене і інтуїтивно зрозуміле управління є одним з основних переваг електромобілів.

Крім перемикача режимів руху на моделях ID.4 передбачений ще один інструмент, що дозволяє вибирати співвідношення між рухом накатом і рекуперацією енергії, - функція вибору профілю руху, що входить до складу пакету Plus sports. У профіль Sport закладена рекуперація енергії гальмування і в режимі D, але не в такій мірі, як у режимі B. В деяких ситуаціях важливим фактором виявляється рівень зарядки акумуляторної батареї. Якщо вона повністю заряджена, то прийняти додаткову електроенергію вже не може.

SUV нового типу.

Спортивний, але при цьому виключно комфортний ID.4 вражає яскравим дизайном кузова, значним простором салону і передовими рішеннями в області органів управління, дисплеїв, інформаційно-розважальних систем і допоміжних систем для водія. ID.4 - перший SUV з електроприводом від Volkswagen і перший електромобіль марки, призначений для реалізації по всьому світу. У грудні 2020 року на ринок виводяться шість моделей найбільшого сегмента світового ринку - компактних SUV. Клієнтам доступні тягові акумуляторні батареї ємністю 52 або 77 кВт · год. Вони забезпечують запас ходу до 520 км (в циклі WLTP). На початковому етапі будуть пропонуватися два електродвигуни: потужністю 170 к.с. і 204 к.с. Інші електромотори з'являться в 2021 році.

Електричний привід - майбутнє мобільності.

Модель ID.4 з'явилася після ID.3 і стала другим представником лінійки ID. ID. - синонім інтелектуального дизайну, яскравої індивідуальності і спрямованих у майбутнє технологій. До 2024 року марка Volkswagen планує інвестувати 11 мільярдів євро в електричну мобільність в рамках стратегії Transform 2025+.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.