Порше Захід Новини

Свіжі та актуальні новини від Порше Захід.

  1. Новини
  2. Ромен Дюма: «Автоспорт і серійне виробництво підтримують один одного»
26.10.2020
Світ Фольксваген

Ромен Дюма: «Автоспорт і серійне виробництво підтримують один одного»

Дюма повернеться за кермо електромобіля ID.R на Фестивалі швидкості в Гудвуді. Volkswagen ID.3 вразив французького гонщика під час тест-драйву. Електрична мобільність в автоспорті - одна з головних тем, що цікавлять 42 річного пілота.

1

Гонки на витривалість і по бездоріжжю, ралі, участь в проекті Volkswagen ID.R і рекордні заїзди за кермом повністю електричного гоночного боліда - кар'єра Ромена Дюма в автоспорті вражає. Зараз він активно готується до Тижня швидкості в Гудвуді (Goodwood SpeedWeek), яка пройде з 16 по 18 жовтня 2020 року. Перед тим як пройти наступне випробування разом з підрозділом Volkswagen Motorsport, 42 річний пілот ділиться враженнями про боліді ID.R, сімействі моделей ID. і електричної мобільності, а також розповідає про свої очікування від Тижня швидкості.

Про зв'язок боліда ID.R і сімейства моделей ID.
Перш за все, я думаю, що ID.R - ключове сполучна ланка між автоспортом і серійним виробництвом. Підрозділи Volkswagen завжди тісно співпрацювали між собою, і обмін знаннями може принести користь обом сторонам. Volkswagen довів це, випустивши моделі ID.3 і ID.4: багато їх особливості, в тому числі в конструкції, характерні і для ID.R. Крім того, рішення в сфері аеродинаміки і управління акумуляторними батареями переносилися з спортивних автомобілів на серійні моделі і навпаки. Для підрозділу Volkswagen Motorsport було важливо показати, що електромобіль може бути чуйним і швидким. Завдяки ID.R це завдання можна вважати виконаною. Так, як і раніше залишаються можливості для вдосконалення в області підзарядки і запасу ходу, але це безперервний процес. Для того, щоб бути готовими до майбутнього, важливо і далі використовувати електромобілі в автоперегонах високого рівня.

Про електричної мобільності
Я думаю, що наша перемога і абсолютний рекорд в 2018 році в міжнародній гонці з підйому на пагорб Пайкс Пік (Pikes Peak International Hill Climb) стали великим досягненням для електромобілів і електричної мобільності в цілому. Завдяки системі акумуляторів, встановленої на ID.R, концепції з двома двигунами і повному приводу ми як мінімум не поступаємося у швидкості багатьом автомобілям з двигунами внутрішнього згоряння або навіть перевершуємо їх. Якщо поглянути на наш прогрес за останні роки, стає очевидно, що ми зробили величезний крок вперед. Однак, з огляду на наше особливу увагу до електричної мобільності, багато ще тільки належить зробити. Ми як і раніше перебуваємо на ранній стадії розвитку нової технології, але вже значно випереджаємо безліч автомобілів, оснащених ДВЗ.

Про свої враження від моделі ID.3
Вперше я сів в ID.3 на Міжнародному автомобільному салоні 2019 року. Через кілька місяців мені вдалося провести тест-драйв. Чесно кажучи, відчуття були дуже схожі на враження від ID.R. Електромобіль ID.3 демонструє вражаючий розгін. Зараз багато хто усвідомлює, що без шуму і перемикання передач реакція на їх дії виявляється зовсім невеликий, що також стосується ID.R. ID.3 має неймовірну динамікою, але мене вразила і інша особливість - вільний простір в салоні цього порівняно невеликого автомобіля.

Про своє повернення за кермо Volkswagen ID.R
Після рекордного заїзду на горі Тяньмень (Tianmen) в Китаї, який відбувся у вересні 2019 року, COVID 19 відстрочив моє повернення за кермо ID.R майже на рік. Я дійсно щасливий знову опинитися пілотом гоночного боліда Volkswagen. З моменту початку проекту ID.R я брав участь у багатьох випробувальних і рекордних заїздах, але до сих пір захоплююся швидкістю цього електромобіля. Його розгін вражає, а в різких поворотах створюється велика притискне зусилля. З точки зору динаміки і зовнішнього вигляду це один з кращих спортивних автомобілів серед тих, за кермом яких я побував. А передня частина кузова електромобіля виглядає просто приголомшливо.

Про легендарного Гудвуді
Це один з найбільших автодромів. На Фестивалі швидкості в Гудвуді (Goodwood Festival of Speed) і фестивалі класичних гоночних автомобілів Goodwood Revival дуже цікаво. Вперше я відвідав Goodwood Revival в 2013 році і отримав можливість регулярно їздити на відмінних вантажних автомобілях. Від цього дебюту у мене залишилися чудові враження. Йшов сильний дощ, і мене здивувала і навіть трохи шокувала швидкість, з якою англійські пілоти розганяли класичні автомобілі, які коштували мільйонів євро. Вони гнали так, ніби це була гонка «Формули 1», і я з самого початку усвідомив важливість Гудвуді, особливо для англійських гонщиків.

Про Тижні швидкості в Гудвуді
Здорово, що організатори втілили цю ідею в життя. Я впевнений в тому, що Тиждень швидкості буде проведена на вищому рівні. Гудвуд - автодром старого типу, але тим не менш по справжньому швидкий. Дивлячись на його конфігурацію, розумієш, що тут все дихає історією. Керувати болідом ID.R на цій трасі буде дуже цікаво: вона швидка, складається з плавних поворотів, а сам автомобіль оснащений великим заднім крилом, завдяки якому ми отримаємо величезну притискне зусилля. Тут багато поворотів, в які можна входити на максимальній швидкості або принаймні майже на межі можливостей.

Про складнощі на автодромі Гудвуд
Найскладнішим поворотом для ID.R стане знаменита шикана, оскільки вона дуже вузька. Однак на виході з віражу можна розвинути вражаючу потужність, тому я впевнений в нашому успіху. Частина, що залишилася траси з швидкими поворотами чудово підходить цьому автомобілю. І, звичайно, хочеться ще раз продемонструвати ID.R в Англії, незважаючи на те, що нам буде не вистачати натовпів уболівальників. Британське суспільство досить скептично ставилося до електромобілів, але в минулому році було шоковане швидкістю підйому ID.R на пагорб. Буде цікаво почути відгуки про заїздах на автодромі Гудвуд.

Про 2020 рік
Це був дуже складний рік. Через COVID-19 довелося скасувати або відкласти безліч гонок і заходів. Крім того, ми не змогли ґрунтовно попрацювати над ID.R. Досаду і невелике розчарування відчуваю не тільки я, як пілот, але і вся команда Volkswagen Motorsport, яка так багато працювала.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.